Cursus tarotkaarten leggen, tarotopleiding

Wil je leren zelf de tarotkaarten te leggen? Samiera geeft regelmatig tarotcursussen. Eén op éen is ook mogelijk. In de tarotcursus leer je op heldere wijze de betekenis van de 78 tarotkaarten, zonder zweverigheid. Je hoeft niet spiritueel of helderziend te zijn om de tarotkaarten te kunnen begrijpen. Er schuilt een prachtige logica in de tarot. Als je die logica eenmaal begrijpt dan weet je al veel. Na de tarotcursus kun je zelfstandig een tarotlegging te doen. Ter ondersteuning krijg je lesmateriaal mee. De tarotcursus bestaat uit 4 lessen van ca 2 uur. De tarotcursus kan eventueel ook via Zoom. Nieuwsgierig? Vraag naar de mogelijkheden van deze tarotopleiding, stuur een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tarotcursus met het Rider Waite Tarot spel

tarotkaarten | tarotcursus-tarotkaarten-lezen-waarzegster-samiera

Het tarotkaartspel kent verschillende versies. Samiera werkt met het Rider Waite tarotkaartspel. Het Rider Waite kaartspel kenmerkt zich door duidelijke afbeeldingen en heldere kleuren.

Programma van de tarotcursus

Les 1: Ontstaansgeschiedenis van de tarot. Overeenkomst met een 'gewoon' kaartspel. We bekijken de kaarten. Van de Kleine Arcana behandelen we de serie van de Kelken en de Staven.

Les 2: De betekenis van cijfers, kleuren en symbolen, bv de symbolen uit de Griekse en Romeinse mythologie en het christendom. Van de Kleine Arcana behandelen we de Pentakels en de Zwaarden. Voor enkele deelnemers doen we de tarotlegging Heden, Verleden en Toekomst

Les 3: We behandelen het eerste gedeelte van de Grote Arcana. Voor enkele deelnemers leggen we de tarotlegging Heden, Verleden en Toekomst. Uitleg over de grote legging: Het Keltisch Kruis

Les 4: We behandelen het laatste gedeelte van de Grote Arcana. Voor de deelnemers die het willen: de legging van Het Keltisch Kruis

Lesmateriaal: Na elke les krijg je een beknopt overzicht van de behandelde stof mee.

Wat zijn tarotkaarten?

De Tarot is een oud kaartspel, bestaande uit 78 verschillende kaarten. Wat de precieze oorsprong van de tarotkaarten is ligt in het duister. Wel weten we dat er in de oude culturen van India, China en Egypte waarzegkaarten werden geraadpleegd. Waarschijnlijk zijn de tarotkaarten door de zigeuners meegevoerd op hun tocht uit India naar Europa. Als bewijs daarvoor dienen bepaalde symbolen die op de tarotkaarten te vinden zijn, symbolen uit de culturen waarlangs deze reis verliep. Symbolen uit het Hindoeïsme, het Jodendom, Griekse en Romeinse godsdiensten en het christendom. Pas in de 14e eeuw duikt het woord tarot in Europa op. Vermoedelijk is het woord tarot een verbastering van tora, de Hebreeuwse wet in de Joodse Bijbelboeken. Anderen denken dat het woord  tarot is afgeleid van het Arabische woord tariq, dat 'levensweg' betekent. Een andere theorie verbindt de naam tarot met de rivier de Taro in het noorden van Italië. Zo blijft er een mysterie rond de tarotkaarten zweven.

De Grote en de Kleine Arcana

Het Tarotkaartspel bestaat uit twee groepen, dus twee stapeltjes kaarten die door elkaar worden geschud, genaamd : de Grote Arcana en de Kleine Arcana. De benaming is afkomstig van het Latijnse Arcanum dat geheim of mysterie betekent.
De Grote Arcana bestaat uit 22 kaarten, ze zijn genummerd met Romeinse cijfers van 0 tot en met 21.
De Kleine Arcana bestaat uit 52 kaarten en is te vergelijken met een gewoon kaartspel. Harten zijn in de tarot de Bekers. Schoppen zijn de Zwaarden. Ruiten zijn de Pentakels. Klaver zijn de Staven. Het gewone kaartspel kent 3 popkaarten: Boer, Vrouw en Heer. Het Tarotkaartspel kent 4 popkaarten: Schildknaap, Ridder, Koningin en Koning.

Kelken of Bekers (Harten in een gewoon kaartspel)

tarotkaarten | cursus-tarotkaarten-samiera-kelken-tarotcursus
 

De reeks Kelken kaarten zijn genummerd van 1 t/m 10, dus Kelken Aas tot en met Kelken 10, op de foto zie je Kelken Aas en Kelken II ( 2). Daarna volgen de hofkaarten:  Kelken Schildknaap, Kelken Ridder, Kelken Koningin en Kelken Koning. In een gewoon kaartspel Boer, Vrouw, Heer. Alle 14 Kelken kaarten zeggen op de een of andere manier iets over je hart, dus  je gevoel, emotie, vriendschap, liefde enz. 

Pentakels of Munten (Ruiten in een gewoon kaartspel)

tarotkaarten | tarotcursus-samiera-waarzegster-pentakels

De reeks Pentakels kaarten zijn genummerd van 1 t/m 10, op de foto zie je Pentakels Aas en Pentakels II. Daarna volgen:  Pentakels Schildknaap, Pentakels Ridder, Pentakels Koningin en Pentakels Koning. Alle 14 Pentakels kaarten zeggen iets over je maatschappelijke, materiële of financiële situatie, dus geld, bezit, huis, werk, opleiding.

Staven (Klaver in een gewoon kaartspel)

tarotkaarten | tarotcursus-samiera-cursus-tarotkaarten-staven

De reeks Staven kaarten zijn genummerd van 1 t/m 10, op de foto zie je Staven Aas en Staven II. Daarna volgen Staven Schildknaap, Staven Ridder, Staven Koningin en Staven Koning. Alle Staven kaarten hebben op de één of andere manier te maken met aktie dus energie, groei, enthousiasme, daden, taken, doen. (Vergelijk: Het plantje Klaver groeit)

Zwaarden (Schoppen in een gewoon kaartspel)

tarotkaarten | cursus-tarotkaarten-samiera-zwaarden

De reeks Zwaarden kaarten zijn genummerd van 1 t/m 10, op de foto zie je Zwaarden Aas en Zwaarden II. Daarna volgen Zwaarden Schildknaap, Zwaarden Ridder, Zwaarden Koningin en Zwaarden Koning. Alle Zwaarden kaarten hebben te maken met je hoofd, denken, beslissingen nemen, ideeën, de knoop doorhakken.

De Grote Arcana

tarotkaarten | tarotcursus-samiera-grote-arcana-tarotworkshop

De kaarten van de Grote Arcana zijn genummerd van 0 tot en met 21. Op de foto zie je de eerste kaart en de laatste kaart (XXI). Alle kaarten van de Grote Arcana hebben een eigen betekenis, ze zijn niet met elkaar verbonden door één symbool zoals bij de Kleine Arcana. Veel termen in de grote Arcana, zoals hier de Dwaas, hebben een andere betekenis dan je zou verwachten. De Dwaas staat voor nieuw avontuur, zorgeloosheid, naïviteit, vertrouwen.

 

Workshop tarotkaarten, tarotworkshop

tarotkaarten | tarotcursus-tarotopleiding-docente-waarzegster-samiera

Zoek je een leuke activiteit voor een teamuitje, vriendinnendag of vrijgezellenfeestje? Een tarotworkshop is ideaal! In een gezellige, ontspannen sfeer vertelt waarzegster Samiera leert Samiera jullie de symbolen op de tarotkaarten te begrijpen. Elke deelnemer krijgt een tarotspel in handen om zelf mee aan de slag te gaan. Daarna volgt een tarotlegging voor iedereen persoonlijk. Ga voor meer info naar tarotworkshops, of vrijgezellenfeestje of teamuitje of vriendinnendag

Kaartleggingen, Het Keltisch Kruis

tarotkaarten | keltisch-kruis-tarotcursus-samiera-cursus-tarotkaarten-leggen

Een legging is de manier waarop je de kaarten neerlegt, naast de kaart heeft ook de plek waar de kaart ligt een betekenis. Er zijn vele verschillende leggingen, de beroemdste legging is Het Keltisch Kruis. Het Keltisch Kruis is een uitgebreide legging van 10 kaarten: In het midden: het Heden, de Versterking, Bewustzijn, Onderbewustzijn, Verleden, Toekomst. Aan de rechterkant liggen, Jijzelf, Je Omgeving, Hoop of Vrees, de Uiteindelijke Toekomst of Oplossing.

De kaartlegging van het Heden, Verleden, Toekomst

tarotkaarten | tarotcursus-tarotopleiding-waarzegster-samiera-heden-verleden-toekomst

Voor een waarzegster op een feest duurt de legging van Keltisch Kruis te lang. Er staat vaak een lange rij wachtenden voor het waarzegtentje van Samiera. Iedereen wil graag aan het tafeltje van Samiera komen zitten. Waarzegster Samiera volgt de kaartlegging van het Heden, Verleden en Toekomst. De mensen kiezen zelf hun eigen kaarten met de linkerhand, de gevoelshand. (Rechterhand is je ratio hand).  Op de foto: één kaart voor het verleden, twee kaarten voor het heden en drie kaarten voor de toekomst.
Klik hier voor info over waarzegster Samiera op feesten en partijen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook een waarzegster boeken op je feestje? Vul het offerte formulier in of stuur een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Een whatsAppje mag ook! tel 06 53189755

 

"Ik geloofde niet in die waarzeggerij, maar het klopt gewoon! Hoe bestaat het. Wat leuk!"

Waarzegster Samiera komt overal in Nederland

Samiera komt overal

Bekijk een kleine greep uit de locaties en plaatsen in Nederland waar Waarzegster & kaartlezeres Samiera al is geweest voor een workshop waarzeggen, tarotkaarten leggen of voor een gecombineerd feestje.   

Maak een afspraak

Bel 06- 53189755

Een feestje organiseren?

Heeft u binnenkort een personeelsfeestje, een vrijgezellenparty, een vriendinnenavond of een ander soort feestje en bent u op zoek naar entertainment en artiesten? Samiera komt graag naar u toe om uw gezelschap te vermaken met handenlezen of waarzeggen. Wist u dat u waarzegster Samiera ook kunt inhuren op markten en braderieen!

Een workshop organiseren?

Heeft u binnenkort een jarige tiener en weet u niet wat u dit keer weer voor leuks zult organiseren? Wat dacht u van een workshop handenlezen of tarotkaarten leggen? Uw jarige zoon of dochter kan alle vrienden en vriendinnen uitnodigen en Waarzegster Samiera komt met alle plezier een workshop geven om te leren hoe je tarotkaarten kunt lezen..

 • Restaurant de Kazerne te Eindhoven
 • Reclame bureau Happy Cactus te Eindhoven
 • Kasteel de Berckt te Baarlo
 • Huize Maas te Groningen
 • Studenten Sportgala Groningen
 • Independer te Utrecht
 • Cambridge Weightplan te Amersfoort
 • De Fabrique te Utrecht
 • Hotel de Promenade te Baarn
 • NoName Group te Soest
 • Franciscus Vlietland Ziekenhuis te Schiedam
 • Festival Carnivale te Den Haag
 • Sysmex Nederland te Etten Leur
 • IT Topicus te Deventer
 • Beachclub Take 5 te Zandvoort
 • Gemeente Zandvoort
 • Number Four te Utrecht
 • Wasserij van der Kleij te Utrecht
 • Kasteel Vanenburg te Putten
 • Theater Tivoli te Utrecht
 • Camping Geversduin te Castricum
 • Groninger Archieven te Groningen
 • Zorgcentrum Noorderlicht te Hyppolytushoef
 • Kasteel de Haar te Haarzuilens
 • De Harmonie te Laag Soeren
 • Camping de Bosrand te Lieren
 • Rabobank te Utrecht
 • Zernike Campus te Groningen
 • Fort Voordorp te Utrecht
 • Poppodium Annabel te Rotterdam
 • International Business School te Amsterdam
 • Beachclub Verso te Rockanje
 • Theater de Stoep te Spijkenisse
 • Zorgeloosch te Alkmaar
 • Welzijn Zonhove te Son en Breughel
 • Zalencentrum Valom te Huissen
 • Lucky te Rijssen
 • Gelderhorst te Ede
 • Lemon Scented Tea te Amsterdam
 • Van de Valk hotel te Hoorn
 • Kromhouthal te Amsterdam
 • Hotel Opduin te Texel
 • Factory010 te Rotterdam
 • Firstlook Beurs Jaarbeurs Utrecht
 • Studentenvereniging Unitas te Groningen
 • Ahold te Zaandam

2018-2021 © Dsignonline